Egerben jártunk…
2021
December
15

Egerben jártunk…

A 4 FOR EUROPE Országos Középiskolai Verseny regionális fordulóján részt vett diákok – Mátyus Laura, Pinczi Ákos, Oláh Károly, Tóth Dániel – jutalomkiránduláson vehettek részt 2021. december 08-án. Egerben jártunk, igazán tartalmas napot töltöttünk el.

Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontjában töltöttük a leghosszabb időt, ahol először leadtuk a 2/10.K osztály által készített betlehemet, majd megtekintettük a kiállításokat. Többek között Péreli Zsuzsa Kossuth-díjas képzőművésznek és kárpitművésznek, „A Nemzet Művészének” időszakos kiállítását is megcsodáltuk. Az Eszterházy Károly Egyetem impozáns épületében is jártunk, a diákok továbbtanulási lehetőségét szorgalmaztam. Az Egri Bazilikába is ellátogattunk. Gyönyörű, napsütéses időben sétáltunk, megnéztünk a város nevezetességeit. A diákok jól érezték magukat, tudásuk számos ismerettel gyarapodott.

Medvéné Urbán Terézia

 
 
 
3. adventi gyertyagyújtás
2021
December
10

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának jelentése Szűz Máriához kötődik, ő szüli meg kis Jézust. Ezen gyertya az egyedüli rózsaszín gyertya és az örömöt jelképezi. Elérkeztünk a félidőhöz, örömmel tölthet el minket, hogy a várakozás hamarosan végére ér és itt a szeretetteljes karácsonyi időszak.

 
 
 
2. adventi gyertyagyújtás
2021
December
06

Adventi időszakunkban a második gyertyát is meggyújtottuk koszorúnkon, a remény gyertyáját. Remény – ami bennünk van Isten szava iránt: megígérte, hogy Szent Fiát elküldi hozzánk, s ez a reményünk hatja át adventi várakozásunkat.

 
 
 
Szalagavató 2021.12.03.
2021
December
04
 
 
 
1. adventi gyertyagyújtás
2021
December
02

Az első a hit gyertyája, Ádámot és Évát jelképezi, hiszen a bűneset után nekik ígérte meg Isten először, hogy elküldi a Megváltót.

 
 
 
Országos Középiskolás Vetélkedő
2021
December
02

Az országos, 4 FOR EUROPE elnevezésű európai uniós témájú vetélkedőt már 9. alkalommal rendezi meg a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Októberben az első, online fordulóban országosan 253 csapat indult. Intézményünkből az 1/9.K, 3/11.K osztályokból egy-egy 4 fős csapatot, a 2/10.K osztályból két 4 fős csapatot készítettem fel.

Medvéné Urbán Terézia

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

 

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma
OM azonosító: 910003 | 5130 Jászapáti, Vasút út 4.
e-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu
jaszapati[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt