Karácsonyi német verseny
2021
December
17

???????????? Karácsonyi német verseny ????????????

Bár az évek során megfogyatkoztunk, de annál lelkesebben őrizzük az iskolai hagyományokat. Az idei tanévben is megidéztük a közelgő karácsony hangulatát.

Németes diákjaink játékos feladatokkal, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos szövegekkel és dalokkal készülődnek a szeretet ünnepére.

Kellemes környezet, jó hangulat, finomságok és versenyszellem…

Versenyeredmények:

I. Engel (2/10. K) 25 / 23,5 p

II. Lebkuchen (3/11. E) 25 / 21,5 p

III. Glocke (3/11. K) 25 / 21,5 p

Gratulálunk mindenkinek!

 
 
 
Betlehemet készítettünk
2021
December
15

Betlehemet készítettünk

Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontja által kiírt Betlehemkészítő pályázaton iskolánkat a 2/10.K osztály képviselte. A diákok nagy lelkesedéssel, ötletesen készítették el a betlehemet, melyet 2021. december 08-án személyesen vittünk el Egerbe. Minden beküldött alkotást megáldottak 2021. december 11-én és az Érseki Palotában kiállításra kerültek. Különösen sokat dolgozott az alkotáson Bodnár Evelin, Farkas Viktória, Fehér Alexa Noémi, Mátyus Laura és Urbán Virág Ilona

Köszönjük munkájukat!

Medvéné Urbán Terézia

osztályfőnök

 
 
 
Egerben jártunk…
2021
December
15

Egerben jártunk…

A 4 FOR EUROPE Országos Középiskolai Verseny regionális fordulóján részt vett diákok – Mátyus Laura, Pinczi Ákos, Oláh Károly, Tóth Dániel – jutalomkiránduláson vehettek részt 2021. december 08-án. Egerben jártunk, igazán tartalmas napot töltöttünk el.

Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontjában töltöttük a leghosszabb időt, ahol először leadtuk a 2/10.K osztály által készített betlehemet, majd megtekintettük a kiállításokat. Többek között Péreli Zsuzsa Kossuth-díjas képzőművésznek és kárpitművésznek, „A Nemzet Művészének” időszakos kiállítását is megcsodáltuk. Az Eszterházy Károly Egyetem impozáns épületében is jártunk, a diákok továbbtanulási lehetőségét szorgalmaztam. Az Egri Bazilikába is ellátogattunk. Gyönyörű, napsütéses időben sétáltunk, megnéztünk a város nevezetességeit. A diákok jól érezték magukat, tudásuk számos ismerettel gyarapodott.

Medvéné Urbán Terézia

 
 
 
3. adventi gyertyagyújtás
2021
December
10

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának jelentése Szűz Máriához kötődik, ő szüli meg kis Jézust. Ezen gyertya az egyedüli rózsaszín gyertya és az örömöt jelképezi. Elérkeztünk a félidőhöz, örömmel tölthet el minket, hogy a várakozás hamarosan végére ér és itt a szeretetteljes karácsonyi időszak.

 
 
 
2. adventi gyertyagyújtás
2021
December
06

Adventi időszakunkban a második gyertyát is meggyújtottuk koszorúnkon, a remény gyertyáját. Remény – ami bennünk van Isten szava iránt: megígérte, hogy Szent Fiát elküldi hozzánk, s ez a reményünk hatja át adventi várakozásunkat.

 
 
 
Szalagavató 2021.12.03.
2021
December
04
 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

 

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma
OM azonosító: 910003 | 5130 Jászapáti, Vasút út 4.
e-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu
jaszapati[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt